RESEARCH AND ANALYSIS OF GASTRONOMIC TOURISM IN LATGALE REGION

Authors

  • Inese Silicka Rēzeknes Augstskola, Rēzekne (LV)
  • Iveta Dembovska Rēzeknes Augstskola, Rēzekne (LV)

DOI:

https://doi.org/10.17770/lner2014vol1.6.1172

Keywords:

Cultural tourism, gastronomic tourism, national dishes

Abstract

The importance of gastronomic tourism in today’s society and the necessity of its development in regions is determined by the market conditions and principles. Developing the gastronomic tourism in the regions of Latvia (especially in Latgale) will introduce competitive products in the border area of Latvia and will decrease the effect of being a remote part of the country, additionally the infrastructure will be improved in the districts that contribute to the development of the region in the future. Including the feeling of delight when enjoying specialties from Latgale, the tourism offer can also contribute greatly to the diversification, originality of tourism offers, thus increasing competitiveness of the elaborated tourism offers

Downloads

Download data is not yet available.

References

MAKKERČERS, B., DU KROSA, H. Kultūras tūrisms: Tūrisma un kultūras mantojuma pārvaldības partnerība. Rīga: Neputns, 2007. 278. lpp.

Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca. Sast. K. Bērziņa u.c. Rīga: Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija, 2008. 102. – 103. lpp

Ceļojumi [tiešsaiste]. Express Travel [atsauce 03.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.expresstravel.lv/index.php?id=23

Ceļojumi [tiešsaiste]. SIA “Ansbergs” [atsauce 03.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.ansbergs.lv/celojumi

Ceļojumi [tiešsaiste]. SIA “Jēkaba Aģentūra” [atsauce 03.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.lidojumi.lv/

Ceļojumi ar autobusu [tiešsaiste]. Tūrisma birojs “Relaks Tūre” [atsauce 03.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.relaksture.lv/site/travels/1

CORIGLIANO, A.M., BAGGIO, R. Italian culinary tourism on the Internet [online]. torc-ttracanada.ca [cited 02.04.2013.]. Available from Internet: http://torc-ttracanada.ca/torc/downs1/baggio_enogastro.pdf

Culinary tourism [online]. [cited 10.01.2013.]. Available from Internet: http://www.worldfoodtravel.org/

Gardēžu tūre pa Latgali [tiešsaiste]. Atputasbazes.lv [atsauce 17.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.atputasbazes.lv/lv/blogi/citi/428_gardezu_ture_pa_latgali/

Gastronomiskais tūrisms un tā loma ceļojuma galamērķa izvēlē [tiešsaiste]. Nekrize.lv [atsauce 04.01.2013.]. Pieejas veids: http://nekrize.lv/ gastronomiskais-turisms/

Izsludināta pieteikšanās uz kultūras zīmi „ Latviskais mantojums” [tiešsaiste] tava.lv [atsauce 21.01.2014.]. Pieejas veids: http://www.tava.gov.lv/lv/ izsludinata-pieteiksanas-uz-kulturas-zimi-latviskais-mantojums

Latviešu kulinārijas vēsture [tiešsaiste]. Maggi [atsauce 04.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.maggi.lv/maggi-vesture/kulinarijas-vesture/latviesu-kulinarijas-vesture.aspx

Latvijas tūrisma mārketinga stratēģija 2010. – 2015. gadam [tiešsaiste]. Tūrisma attīstības valsts aģentūra [atsauce 05.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.em.gov.lv/images/modules/items/Strategija.pdf

Lauku labumi [tiešsaiste]. Lauku ceļotājs [atsuce 11.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.celotajs.lv/cont/wrth/worth/bounty_lv.html

MARHELE, A. Latviešu ēdienkarte [tiešsaiste]. Pareizs-Uzturs.com [atsauce 29.04.2013.]. Pieejas veids: http://www.pareizs-uzturs.com/public/latviesu-edienkarte.php

Norvēģija [tiešsaiste]. SIA Antario [atsauce 28.03.2013.]. Pieejas veids: http://www.antario.lv/?section=342&lang=lv&action=6&sort=

Norwegian Rural Tourism [online]. HANEN [cited 24.03.2013.].Available from Internet: http://www.hanen.no/index_EN.html

SANTICH, B. The study of gastronomy and its relevance to hospitality education and training [online]. SciVerse ScienceDirect [cited 10.01.2013.]. Available from Internet: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278431 903000690

Somu nacionālā virtuve [tiešsaiste]. Blogs [atsauce 24.03.2013.]. Pieejas veids: http://somuugri.blogspot.com/2010/01/somu-nacionala-virtuve.html

Spānija: ceļojumi [tiešsaiste]. SIA “Airtour” [atsauce 04.04.2013.]. Pieejas veids: http://airtour.lv/spanija/

Tūrisma objekti. Iespēja ieturēt maltīti. [tiešsaiste] Latgales reģiona attīstības aģentūras mājas lapa.[atsauce 27.01.2014.] Pieejas veids: http://visitlatgale. com/lv/objects/list?c=7&pp=2

Welcome! [online]. The best of the province [cited 23.03.2013.]. Available from Internet: http://www.maakuntienparhaat.fi/en/

Календарь дегустатора [tiešsaiste]. Дегустатор [atsauce 03.04.2013.]. Pieejas veids: http://degustator.net.ua/события/анонс/

Календарь дегустатора [tiešsaiste]. Дегустатор [atsauce 14.01.2014.] Pieejas veids: http://degustator.net.ua/события/анонс/

КАПКАН, В. М., ЛИХАЧЕВА, С. Л. Гастрономическая культура: понятие, функции, факторы формирования [tiešsaiste]. Известия Уральского государственного университета [atsauce 10.01.2013.]. Pieejas veids:http://proceedings.usu.ru/?base=mag/0055%2801_152008%29&xsln=showArticle.xslt&id=a04&doc=../content.jsp

МАНДРЫК, А. С. Гастрономический туризм в Германии [tiešsaiste]. Нижневартовский государственный гуманитарный университет [atsauce 11.01.2013.]. Pieejas veids: http://nggu.ru/ru/materialyikonf/1016/ Pashalnie%20chteniya%202011_1239.pdf#page=162

Downloads

Published

2014-10-21