ACTIVE LEGAL CAPACITY IN CIVIL LAW - Myrzakhanova, Marzhan; Myrzakhanov, Yerlan (Administrative and Criminal Justice, 2016)
Raksts veltīts fizisko personu rīcībspējas īpatnību izpētei Kazahstānas Republikas civiltiesībās. Autori analizē rīcībspējas saturu un pazīmes, norādot, ka rīcībspēja rada gan tiesības, gan arī pienākumu atbildēt par radīto kaitējumu. Rakstā īpaši akcentēti nepilngadīgu personu rīcībspējas aspekti. Secināts, ka rīcībspēja ir neatņemama cilvēktiesību sastāvdaļa, kuras ierobežošana var notikt tikai īpašā, likumā noteiktā kārtībā.