AN INSIDE VIEW OF ORGANIZED CRIME IN ESTONIA ON THE EXAMPLE OF THREE CRIMINAL ORGANIZATIONS - Pullat, Risto (Administrative and Criminal Justice, 2023)
Raksts veltīts organizētās noziedzības analīzei Igaunijā, balstoties uz vairāku grupēju darbības izpēti. Rakstā noskaidroti galvenie organizētās noziedzības virzieni, to izcelsme, struktūra un ierobežošanas perspektīvas. Organizētās noziedzības aktivitātes ainava Igaunijā ir plaša, un noziedzīgu organizāciju izskaušana ir sarežģīta, jo šīs organizācijas ir noturīgas un sagrupētas. Tomēr autors secina, ka vairāku gadu pētījumi liecina par panākumiem šāda noziedzības veida ierobežošanā.