LEGAL REGULATION OF RISK IN THE USE OF NUCLEAR ENERGY IN BULGARIA - Borisova, Оlga (Administrative and Criminal Justice, 2017)
Normatīvie akti par kodoldrošību Bulgārijā tiek veidoti hierarhiskā kārtībā un regulējums ar visaugstāko spēku ir Konstitūcijai. Normatīvais akts, kas ilgtermiņā regulē risku novēršanu kodolenerģijas izmantošanas jomā, ir Likums par kodolenerģijas drošu izmantošanu. Kodolenerģijas drošas izmantošanas detalizēts regulējums ir iekļauts no likuma izrietošos zemāka līmeņa noteikumos un nolikumos. Kodoldrošības regulējumam raksturīga harmoniska attīstība līdztekus Eiropas Savienības regulējumam šajā jomā, un regulējuma īpatnība ir daudzas tehniskās detaļas, kas attiecas uz drošību un risku novēršanu. Kodoltehnoloģiju attīstība izraisa nepieciešamību bieži grozīt atbilstošos normatīvos aktus.