A MODEL OF EFFECTIVE CRIMINAL CASE MANAGEMENT AS A GUARANTEE FOR PUBLIC ORDER AND SECURITY - Markova, Tsveta; Arakelyan, Vanuhi Bedros; Toncheva, Rositsa Antonova (Administrative and Criminal Justice, 2017)
Raksts veltīts jautājumiem, kas saistīti ar efektīva Bulgārijas tiesu darbības modeļa meklējumiem krimināllietu iztiesāšanā, lai nodrošinātu tiesiskumu, sabiedrisko kārtību un drošību. Autori analizē terminu “tiesu sistēmas reforma” un “jurisdikcijas reforma” atbilstību procesa raksturojumam. Ar “situāciju analīzes” metodes palīdzību pētīta Singapūras pieredze tiesu darbības pilnveidē. Rakstā kā pozitīvs piemērs raksturota Varnas Apelācijas tiesa, kurā saskaņā ar teorijas atziņām un praktisko pieredzi veikti tiesas darbības efektivizēšanas pasākumi.