NATIONAL CYBERSECURITY STRATEGIES IN MEMBER STATES OF THE EUROPEAN UNION - Dimitrova, Sevdalina; Stoykov, Stoyko; Kochev, Yosif (Administrative and Criminal Justice, 2015)
Viens no priekšnoteikumiem Eiropas Savienības politikas stratēģijas izstrādāšanai un attīstīšanai kiberdrošības jomā ir vienota “kiberdrošības” jēdziena izpratne. Izpratnes vienotību apgrūtina šim jēdzienam atbilstošo drošības aspektu daudzšķautnība un plašā ietekme gan uz Eiropas Savienības iedzīvotājiem, gan dalībvalstu attiecībām. Raksta galvenā tēze ir saistīta ar to, ka kiberdrošības problēmas ir ne vien ļoti specifiskas, bet arī ārkārtēji nozīmīgas, tāpēc problēmu kiberdrošības jomā risināšanai ir nepieciešama aktīva valstu un starptautisko organizāciju sadarbība.